Hulp bij eczeem: Voeding

Datum19 January 2016

 

Voedingsmiddelen die eczeem kunnen veroorzaken zijn melkproducten zoals bijvoorbeeld kaas en melk. Ook eieren, histamine rijke producten, sojaproducten, pinda's, noten, tarwe, wortelen, citrusvruchten, kiwi's, ananas, aardbeien, paddenstoelen, conserveringsmiddelen, geurstoffen, kleurstoffen, (varkens)vlees, wijnen en ander alcohol.

 

content slider blog hulp bij eczeem wat is eczeem het huidinstituut schoonheidssalon oostwold oldambt groningen leek

 

Dat zijn er veel. Je kunt jaren last hebben van eczeem wanneer je niet tegen 1 van deze voedingsmiddelen kunt. Dit noemen we een intolerantie. Het is een hele zoektocht om te kijken welke voeding de huid 'triggert'. Stress en de darmflora spelen een enorm grote rol bij eczeem. Door verkeerde voeding en stress raakt de darmflora namelijk uit balans.

 

Voedingsadvies voor eczeem huiden:

Eet gezond! Laat witte bloem producten, snelle suikers, varkensvlees, koffie en andere ongezonde voeding weg uit je voedingspatroon. Neem extra probiotica in de ochtend om de darmflora te herstellen. Eet veel fruit (met uitzondering van citrus vruchten, kiwi's, ananas een aardbeien) en eet veel vezels in vorm van groentes. Neem Omega 3 en GLA vetzuren (te vinden in vette vis en kan ook in capsule vorm ingenomen worden) en eet olijfolie. In olijfolie zit squaleen wat het immuun systeem verbeterd. Ook avocado's werken enorm goed voor het immuunsysteem. Neem extra vitamine A,B,D,E en extra zink in supplement vorm. Drink veel water en kamille thee, kamille thee werkt kalmerend en ontstekingsremmend. Eet zo puur en onbewerkt mogelijk. En als het mogelijk is voor jou: Eet biologisch. Mocht je echter opzoek zijn naar de oorzaak van jouw eczeemklachten in de voeding, dan kun je een voedingstest doen. Hierin wordt gekeken waar jouw lichaam wel en niet op reageert.

 

Zie ook: Wat is eczeem en Verzorging van eczeem

 

Terug naar overzicht