Fibromen (Steelwratjes)

Wat is een fibroom?
Fibromen zijn goedaardige huidgezwelletjes die bijzonder veel voorkomen. Iedereen van 30 jaar en ouder heeft er wel ergens een of meer op de huid. Voorkeursplekken zijn de oksels, de liezen en de hals. Hoewel iedereen fibromen kan ontwikkelen hebben mensen met overgewicht of diabetes wel meer kans op het ontwikkelen van fibromen.

Andere benamingen voor fibromen zijn: steelwratjes, skin tag, fibroma pendulans, gesteeld fibroom.

Hoe ziet het eruit?
Gesteelde fibromen lijken een soort huidflapjes die met een smal steeltje aan de huid vast zitten. Ze zijn huidkleurig en kunnen slechts 1-2 mm groot zijn, maar exemplaren tot wel 2-3 cm komen voor! De kleine exemplaren komen soms in grote aantallen voor, met name in de oksels, de liezen, de hals en bij vrouwen ook onder de borsten.

Hoe ontstaat het?
Hoe gesteelde fibromen ontstaan is niet geheel bekend.

Hoe kunnen fibromen worden verwijderd ?
Onze huidspecialist kan ze op een eenvoudige wijze verwijderen met het Pascaud bioskin smoother apparaat. Deze vorm van fibromen verwijderen heet electro coagulatie. Bij coagulatie worden de fibromen/huidoneffenheden weggesneden of dichtgebrand. Hierbij word gebruik gemaakt van een kleine hete naald. Dit is 100% veilig en pijnloos.

Krijg ik een litteken van het verwijderen van fibromen / steelwratjes ?
Nee je krijgt geen littekens van het verwijderen van fibromen. Wel kan er een klein korstje ontstaan dat na enkele dagen er vanzelf afvalt. Het is een kleine en niet pijnlijke ingreep.De Behandeling

Per 15 minuten*
Inclusief intake en controle
€ 40,-
 
Per fibroom € 15,-

 

voor een afspraak kan je ons bellen op 0597 552515 of online boeken:

Ben je nieuw? Maak dan kennis met ons instituut en boek de kennismakingsbehandeling!