Couperose

Wat is couperose
Een toename van kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gezicht wordt couperose genoemd. Het bestaat uit vele (tot ontelbare) zeer kleine bloedvaatjes in de huid in het gezicht. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Hoe het ontstaat
Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Soms is het een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt het echter ook spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.

Wie krijgt het?
Vooral mensen van Noord-West Europese oorsprong met een relatief licht huidtype kunnen vroeg of laat last krijgen van deze toename van bloedvaatjes.

Camouflage
Natuurlijk is het mogelijk de couperose te camoufleren met gebruikelijke cosmetica zoals foundation. Maar ook is het mogelijk om met speciale crème de couperose te camoufleren: de kleur van deze crème 'neutraliseert' de rode kleur van de huid.

Behandeling
Met de Decomedical behandelen wij de bloedvaatjes in de huid. Door warmte die vrijkomt coaguleert het bloedvaatje. Dit wil zeggen: De eiwitten in het bloedvaatje zullen stollen waardoor de bloedtoevoer stopt. Het bloedvaatje kleurt niet meer rood op en wordt daardoor onzichtbaar. Na de behandeling is de huid wat rood. Dit verkoelen wij met een kalmerende crème. Het effect is al snel zichtbaar. Bij couperose adviseren wij zo'n 3-4 behandelingen. Omdat er veel kleine adertjes zijn kijken we per behandeling of het resultaat naar wens is.


De Behandeling

Per 15 minuten*
Inclusief intake en controle
€ 40,-

* Bij couperose zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

voor een afspraak kan je ons bellen op 0597-552515 of online boeken: