Hulp bij acne - Wat is acne?

Datum27 October 2015

 

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen en heeft vaak een behoorlijke impact. Hoewel acne als 'gewoon' wordt bestempeld kan het behoorlijk hinderlijk en cosmetisch storend zijn en zelfs tot langdurige somberheid leiden. Een zeer ernstige aandoening dus.

 

 

ACNE 2

 

Oorzaak
Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklier follikel. Dit kan komen door een verdikte hoornlaag, verhoogde talgproductie en/of de aanwezigheid van de 'Propionibacterium acnes' bacterie op de huid. Bij acne is er vaak een erfelijke aanleg aanwezig. Ook kunnen bepaalde cosmetica, olie- of chloorhoudende producten, geneesmiddelen en druk en wrijving op bepaalde plekken acne veroorzaken.

 

Volgens veel artsen en dermatologen heeft voeding niks te maken met acne. Alhoewel veel mensen met acne wel merken wanneer zij bijvoorbeeld veel melk, varkensvlees of snelle suikers nuttigen, de acne wel erger wordt. Daarom is het aan te raden om goed op je voeding te letten. Hierover vertellen we meer in ons artikel over voeding bij acne.

 

Acne soorten

Er zijn heel veel verschillende varianten van acne zoals bijvoorbeeld acne vulgaris en acne conglobata. Acne bestaat voornamelijk uit meeëters (comedonen), rode pukkels (papels) en pukkels met etter (pustels).

 

Geduld bij acne

Acne heeft veel tijd nodig voordat het uitbehandeld is. Geef een behandeling tegen acne altijd voldoende tijd. Soms duurt het weken/maanden voordat er zichtbaar resultaat is. Het is niet verstandig om van het ene middel of behandelmethode naar het andere over te stappen. Soms kan het zelfs zijn dat in de beginfase de huid eerst verslechterd voordat het verbetert.

 

Hulp

Wacht niet te lang tot je hulp zoekt. We raden jou aan om bij ons voor een consult te komen. Samen kunnen we de oplossing zoeken en hierbij begeleiden we je graag. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van Acne. Wij stellen we een behandelplan voor je op, om de huid te reinigen zo snel mogelijk te laten herstellen zonder nare littekens en pigmentvlekken te veroorzaken.

Vergoedingen
Is jouw acne ernstig genoeg, dan kom je in aanmerking voor vergoedingen bij jouw verzekeraar. Informeer hiernaar bij jouw verzekering. De factuur die je van ons meekrijgt, kan je indienen bij jouw verzekering. Deze kan (deels) vergoed worden.

 

Heb je nog vragen met betrekking van dit artikel? We helpen je graag met het begeleiden naar een gezonde huid! Vul dan hier ons contactformulier in of bel ons op 0597-552515.

 

Zie ook onze Blog artikelen:
Hulp bij Acne - Voeding
Hulp bij Acne - Verzorging

 

Terug naar overzicht