Beter voorkomen dan niet genezen!

Datum01 July 2015

 

Bijna iedereen vind het fijn om van de zon te genieten of wil graag een beetje bruin worden. Maar als u zich niet insmeert met zonnecrème of de tijd vergeet, dan is de kans groot dat de huid verbrand. Dat kan iedereen overkomen. Zonnebrand uit zich in eerste instantie met roodheid en pijn. Latere symptomen zijn schilferen, jeuk, vervellen en in de erge gevallen: blaarvorming. Hoe kan u het beste omgaan met de verbrande huid?

Behandeling zonnebrand
U kunt  de zonverbrande huid in eerste instantie het beste behandelen door te koelen en kalmeren. Stel de huid niet meer bloot aan de zon, laten afkoelen en/of behandelen met After sun producten met kalmerende bestanddelen. In het instituut hebben we een speciale kalmerende behandeling: De Cooling post treatment, met o.a. een vochtherstellend masker en een vitamine ampul. Kies voor de verbrande huid geen olierijke producten als vette crèmes; deze sluiten de huid af waardoor overtollige warmte niet afgevoerd kan worden. Producten op waterbasis zijn een goed alternatief. Deze werken namelijk verkoelend.

Wij verwijzen u naar uw huisarts als een groot deel van de huid door de zonverbranding gezwollen is, bij uitgebreide brandblaren en als u zich ziek voelt. (koude rillingen, koorts, braken, misselijkheid, hoofdpijn of hartkloppingen)

Liever voorkomen dan niet genezen
Vanzelfsprekend geldt dat een verbrande huid beter voorkomen kan worden dan (niet) genezen. In de eerste plaats omdat een verbrande huid vervelend is, maar daarnaast zeker ook omdat zonneschade de kans op huidkanker (melanoom) aanzienlijk vergroot.

Advies
Gebruik in de zonnige maanden een dagcrème met SPF en een anti zonnebrandcrème als bodylotion. Zo weet u zeker dat u goed beschermd de zon ingaat. Want als u op de fiets naar uw werk gaat, of in de pauze een wandeling maakt denkt u er niet aan om u nog even in te smeren. Bent u onverwacht toch buiten? Dan is de Brush on Block een fantastisch product. Deze transparante poeder met SPF30 kunt u over de make-up aanbrengen en werkt bovendien matterend. Bijpoederen en de huid beschermen in één! Wij zijn fan!



 

Terug naar overzicht