Waarom mannen beter wél kunnen smeren

Datum18 April 2017

 

Weinig mannen geven om het verzorgen van de huid. Na het scheren een beetje aftershave en een douchegel en shampoo in één. Gemak dient de mens. En als de huid wat droog aanvoelt wordt de pot nivea crème erop gesmeerd.

Waarom is er huidverzorging speciaal voor mannen?

 

Wij, als huidspecialist vinden het belangrijk dat iemand de juiste huidverzorging gebruikt. De huid van een man is op de eerste plaats compleet anders opgebouwd dan de huid van een vrouw. Zijn huid is dikker, steviger, elastischer, vaak gevoeliger en de huid is wat vetter. De huid is sneller vochtarm omdat een man snel en veel zweet.  

 

De mannenlijn van Babor bestaat niets voor niets. Een mannenhuid heeft andere behoeftes: Zo wil een man zijn huid graag gematteerd, gekalmeerd en gehydrateerd hebben. Een product moet niet vet zijn, snel intrekken, gemakkelijk in gebruik zijn en een aangename geur hebben. Ook het veelvuldig scheren vraagt nadien om een goede verzorging. Daarom: huidverzorging speciaal voor de man.

 

Ook de man komt dagelijks in contact met vuil zoals stofdeeltjes die in de lucht zitten, computer stralingen, afvalstoffen die de huid uitscheid en vele bacteriën. Vuil wat op de huid blijft liggen kan de huid behoorlijk irriteren. Dit veroudert de huid sneller en geeft meer kans op een gevoelige (eczeem) huid. Tijd om jullie mannen eens bewust te maken!

 

 

blog mannen verzorging het huidinstituut

 

Wat de mannen zeggen en wat wij hiervan vinden.....

 

De man: "Maar, ik heb dat niet nodig, crème, ik zie er goed uit".

Mannen krijgen ook rimpels! Is het niet nu, dan wel over een paar jaar. De huid van vrouwen verouderd sneller dan bij mannen omdat een mannenhuid dikker en steviger is . Naarmate de tijd vordert komen ook de rimpels bij mannen. Het duurt langer voordat je rimpels bij een man ziet, maar deze zitten wel meteen dieper in de huid. En als je dan pas begint met smeren ben je al te laat.

 

De man: "Af en toe voelt mijn huid wel eens wat droog aan, daarom smeer ik wel eens wat nivea creme op". 

1. Je huid voelt droog aan....
Je bent dan al te laat met smeren op het moment dat de huid droog aanvoelt. Een trekkerige huid geeft aan dat de huid uitgedroogd is. Dat betekent dat de huid al aan het verouderen is. Bij het gebruik van producten is het een kwestie van preventief smeren. Hierdoor voorkom je een droge trekkerige huid, afbraak van huidcellen en zorg je ervoor dat jouw huid in conditie blijft. 

 

2. Smeren van nivea crème
De meeste mannen hebben wel een pot nivea, of nivea soft thuis staan. Dat is dan ook hetgeen wat ze smeren op de huid, doe jij dit ook? Wist je dat die pot nivea creme eigenlijk heel erg vet is? Te vet voor jouw gezicht? Deze crème is gemaakt voor het lichaam. De huid van het lichaam is veel droger omdat de vetlaag weg gewreven wordt door kleding. Daarom zijn bodylotions veel vetter dan gezichtscrèmes. Wanneer je dit op het gezicht smeert krijg je sneller onzuiverheden (pukkels en mee-eters) en wordt de huid snel vet en gaat glimmen. 

 

De man: "Een dure pot crème, wat een onzin".

Van een pot crème van een paar euro kun je maar weinig verwachten. Grote kans dat het geld geïnvesteerd wordt in de marketing van het product en niet in de werkstoffen die jouw huid verzorgen. Investeren in de huid is een must. Je kunt het bekijken als het onderhoud voor je auto... In een mooie auto kun je maar beter een goede kwaliteit aan olie etc. gebruiken, dan blijft de motor ook beter onderhouden en heb je er langer plezier van. Ook een babycrème doet weinig voor je huid: Babyproducten zijn zo mild gemaakt dat het verder geen voldoening geeft voor een volwassen mannenhuid. De huid van een baby is immers nog op haar mooist. Een huid die verouderd heeft andere werkstoffen nodig om dit proces tegen te gaan.  Een crème van kwaliteit is dus geen overbodige luxe.

 

De man: " Ik was af en toe mijn gezicht met  zeep/mijn axe bodywash onder de douche..".

Zeep en vooral die extreem schuimende shampoos zijn ontzettend slecht voor de huid. Ze zijn vaak enorm agressief en verwijderen compleet de natuurlijke beschermingslaag van de huid. Dit betekent dat je huid 6 á 7 uur lang weer bezig is om die weggewassen beschermingslaag op te bouwen. In die 6/7 uur kunnen bacteriën je huid binnendringen en de huid irriteren Je huid verouderd sneller. Daarom raden we aan om een gezichtsreiniging te gebruiken voor het gezicht. Deze zijn milder voor de huid en houdt de beschermlaag intact.

 

TIP: Was de shampoo uit je haren door je gezicht naar achteren te gooien in plaats van naar voren (laat het zeep dus niet over je gezicht lopen, maar over je rug). Hierdoor droogt de huid van jouw gezicht minder snel uit.

 

Ben jij nieuwsgierig wat wel bij jouw huid en budget past? Wij adviseren je graag. Kom vrijblijvend langs voor een huidanalyse.

 

Terug naar overzicht