Movember - Dé maand van mannelijke gezichtsbeharing

Datum07 November 2016

 

Op een dag wordt je wakker en besluit je opeens om je baard te laten staan. Iedere man heeft wel eens een fase in zijn leven dat hij dit probeert. Nu heeft de 1 meer geluk dan de ander wat baardgroei betreft... In dit artikel geven we jou tips en tricks op het gebied van het verzorgen van je baard, of dit nu helemaal gladgeschoren is of niet!

 

 

 

 

pexels photo 24472

 

Glad geschoren
Een goede tip voor het scheren is om de haren voor het scheren aan nat te maken. De haren zijn hard en sterk van zichzelf en daardoor te stug voor het scheermes. Wanneer je de haren nat maakt worden ze een stuk zachter. Dit zorgt ervoor dat scheren een stuk prettiger wordt. Scheren na een douchebeurt werkt het beste. Tijdens het douchen raden we je aan om alle dode huidcellen te verwijderen met een peeling (crème met korrels). Door de dode huidcellen te verwijderen zorg je ervoor dat er meer haren boven aan het huidoppervlak komen te liggen en heb je langer een gladde huid. Gebruik geen geparfumeerde producten voor of na het scheren. Dit wekt alleen maar irritaties op en droogt de huid uit. Laat de geparfumeerde aftershave staan en kies voor een zachte crème of aftershave fluid voor het kalmeren van de huid.

 

Afrader

Een echte afrader is een scheerapparaat. Vooral de apparaten met ronddraaiende mesjes. Deze apparaten zorgen ervoor dat je ontzettend glad wordt, omdat het tegen de haargroeirichting in scheert. Als je tegen de haargroei richting in scheert, groeien de haren erg snel in wat voor veel huidirritatie zorgt. Een scherp en schoon(!) scheermes werkt prima! Scheer altijd met de haargroeirichting mee om irritatie en ingegroeide haren te voorkomen. 

Wat te doen bij ingegroeide haren?

Ontstekingen op kin en/of kaaklijn zijn het gevolg van ingegroeide haren. Wat kan je er tegen doen? Gebruik een peeling! Zorg ervoor dat je regelmatig de huid peelt met een peeling (ook wel scrub genoemd). Hiermee verwijder je de dode huidcellen van de huid. Vaak kan een haar niet uit de huid komen omdat de porie verstopt is door een laag dode huidcellen. Daardoor groeit de haar

terug in de huid. Dit gaat vaak gepaard met ophoping van talg en bacteriën waardoor er een fikse ontsteking ontstaat. 

 

Zorg ervoor dat jij regelmatig je huid scrubt met een peeling (2 tot 3 keer in de week) of gebruik een peeling met fruitzuren. Deze lost de dode huidcellen op en voorkomt ingegroeide haren.

 

Wat is een peeling?
Een peeling is een crème met korrels. Hier breng je een kleine hoeveelheid van aan op de huid en masseer je met ronddraaiende bewegingen in. Doe dit 2 tot 5 minuten en spoel de peeling grondig van de huid met water. > Bestel de peeling hier < Vind je dit te veel werk? Dan kun je ook 2/3 keer per week het Deep pore cleansing masker gebruiken. Deze peeling bevat salicylzuur: Dit lost de 'cementlaag' van de dode huidcellen op. Dode huidcellen blijven dan niet meer plakken op de huid. Dit masker breng je aan op de huid en dien je 10 minuten in te laten werken. Na de inwerktijd grondig afspoelen met water. > Bestel het Deep pore cleansing masker hier <

 

Een getrimde baard

Wij als huidspecialist willen natuurlijk het beste voor de huid. Daarom zijn wij groot voorstander van een trimmer. Met een trimmer scheer je niet direct op de huid maar 1 mm ervan af. Door niet direct op de huid te scheren beschadig je niet telkens de zuurmantel van de huid. Dit voorkomt irritaties en ontstekingen. Daarnaast zijn wij vrouwen vaak ook erg gecharmeerd van een man met een stoere stoppelbaard!

 

Een volle hipster baard

Je kan er voor kiezen om je baard te laten groeien. Geef het zeker 4 maanden de tijd. In het begin kunnen de kale plekken in de baard je behoorlijk storen. Maar na verloop van tijd groeien de haren groeien door en wordt dit goed bedekt. Mocht het je daarna nog steeds storen dan kan je haarvezels kopen bij een barbershop. Hiermee kan je de baard opvullen. Door de baard te trimmen vullen de haren de baard ook beter op.

 

Verzorg je baard goed. Je kunt onder de douche een conditioner gebruiken om de haren goed te verzorgen en mooi glanzend te houden. Ook advierren we een baardolie. Zorg voor een goede verzorging van de huid onder de baard en de haren zelf. Kam je baard regelmatig met een speciale kam/borstel. In een baard blijft meer vuil zitten, dus daarom is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Koop de juiste producten en spullen voor je baard bij een barbier en laat je door hun adviseren.

 

 

Terug naar overzicht