Bultjes op de armen (Keratosis Pilaris)

Datum20 september 2016

 

Opeens zit het er. Van die gekke bultjes op de bovenarmen bijvoorbeeld. Soms wordt het wat verward met kippenvel alleen is dit blijvend en trekt het niet weg. 

 

Oorzaak
Deze 'onschuldige' bultjes ontstaan door verstopte haarfollikels en gaan gepaard met veel dode huidcellen en keratine (een eiwit dat in onze huid te vinden is). 

 

Verkeerd voedingspatroon?

Het kan zijn dat je huid reageert op jouw levensstijl. Bijvoorbeeld bij voeding waar je slecht tegen kunt. Zorg ervoor dat je enorm bewerkte voeding mijdt. Denk hierbij aan: pakjes, zakjes en kant-en-klaar maaltijden. Lees goed ingrediëntenlijsten door en probeer zo natuurlijk en onbewerkt mogelijke voeding te pakken zoals groenten, fruit, noten, zaden, granen, vlees en vis. Het kan ook zijn dat deze huidaandoening is gaan opspelen omdat je gluten niet zo goed kan verdragen. Probeer gluten eens een tijdje aan de kant te zetten en kijk hoe jij hier op reageert. Eet ook veel vette vis die rijk is aan omega 3. 

 

Suppletie

Ook raden we je aan om supplementen met omega-3 visolie te slikken. Een grote ontstekingsremmer en het balanceert de omega vetzuren in je lichaam. Grote kans dat jij een overschot hebt aan omega-6 vetzuren (omega-6 is in heel veel voedingsproducten te vinden, hierdoor wordt de vetzuur balans verstoort). Neem ook extra vitamine C. Vitamine C is erg gunstig voor de aanmaak van collageen vezels en dat zorgt voor een gezonde huid en het remt ontstekingen en roodheden. 

 

Verder behandelen

Wat kan je nog meer doen tegen deze bultjes naast het aanpassen van jouw voeding? Dode huidcellen verwijderen! Scrub jouw huid en gebruik een bodycreme met een salicylzuur, ureum of glycolzuur op de huid. Dit verwijdert de dode huidcellen waardoor de bultjes ook makkelijker wegtrekken.

 

Terug naar overzicht