Mooi vlekkeloos

Datum12 July 2016

 

Vroeg of laat verschijnen ze: Pigmentvlekken en rimpels. Het goede nieuws is dat er iets aan te doen is. Onze tips voor de aanpak van huidveroudeirng.

huidveroudering en rimpels blog mooi vlekkeloos het huidinstituut oostwold oldambt groningen runner up beste schoonheidssalon van nederland

 

Op je twintigste

Zichtbare tekenen
Rond je twintigste zijn er meestal nog geen rimpels te zien. Maar voorkomen is beter dan genezen. Genen, roken en zon zijn de belangrijkste factoren bij huid veroudering. Jouw genen kun je niet beïnvloeden,, maar roken en zon bescherming natuurlijk wel. Hoe je voortijdige rimpels en pigmentvlekken voorkomt? Door overmatig UV-licht en dan met name UVA beschadigt het elastische bindweefsel in de huid, waardoor rimpels ontstaan. Ook ontstaan er huidverkleuringen. Hoe lichter je huid is, hoe gevoeliger je hiervoor bent. Zon dus verstandig en smeer je regelmatig in!

Jouw verdediging
De oplossing ligt voor de hand. Gebruik een anti-zonnebrandcrème met factor 30 en ook een dagcrème met factor. Rook je? Stop er dan mee. Roken versnelt namelijk het normale verouderingsproces van de huid. Hoe langer en hoe meer je rookt, hoe meer rimpels je krijgt. De nicotine in sigarettenrook zorgt ervoor dat de bloedvaatjes in de huid vernauwen en hierdoor krijgt je huid niet genoeg zuurstof en voedingsstoffen. Ook hebben de chemicaliën in sigaretten een schadelijk effect op elastine en collageen die belangrijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van je huid.

Onze huidverzorgingstip
Mild reinigen met Hy-öl & phytoactive, 2 keer per week een peeling en masker ineen met het Deep pore cleansing mask, verzorg je huid met de Essential care lijn of gebruik als beschermende en licht camouflerende dagcrème zoals de BB cream met spf 20,


Op je dertigste

Zichtbare tekenen
Er zijn twee vormen van veroudering: de normale chronologische vorm die wordt veroorzaakt door externe factoren zoals de zon, roken, stress en een slecht eetpatroon. Vanaf je dertigste ga je de eerste tekenen van huidveroudering zien. Er ontstaan fijne rimpels en lijntjes in de huid. Dit gaat meestal nog om zogenaamde dynamische rimpels die ontstaan wanneer je je gezicht beweegt, als je lacht bijvoorbeeld. Ze zijn niet zichtbaar wanneer je gezicht in rust is. Dit hoort bij het normale verouderingsproces. Net als het dunner slapper en droger worden van de huid.

Zichtbare tekenen
Anti-zonnebrandcrème is nog steeds je beste wapen om veroudering tegen te gaan. Probeer daarnaast producten te gebruiken met zo min mogelijk irriterende stoffen zoals parfum of alcohol. Sommige oneffenheden kun je wegkrijgen met exfoliërende crèmes. Deze bevatten glycolzuur of salicylzuur en kunnen ook werkzaam zijn bij lichte vormen van acne.
 
Onze huidverzorgingstip
Mild reinigen met Hy-öl & phytoactive, 2 keer per week een peeling met de mild peeling en verzorg je huid met de Skinovage lijn die speciaal op jouw huid is afgestemd. Meng de Dr. Babor spf 50 balm door jouw Skinovage crème om er een dagcrème met SPF van te maken.


Op je veertigste

Zichtbare tekenen
De lijntjes en rimpels worden dieper. De rimpels zijn nu ook zichtbaar als het gezicht niet beweegt. Denk aan lach- en fronsrimpels die te zien zijn als je niet lacht of fronst. Ook kan je huid nog wat droger worden door verminderde talgproductie en ziet het er soms wat dof uit. Daarnaast zijn grote poriën voor veel vrouwen een probleem. Maar dit is vooral een kwestie van aanleg en echt niet op te lossen met een crème, deze zou je wel kunnen verfijnen met bepaalde behandelingen.

Zichtbare tekenen

Fijne lijntjes zullen wat minder opvallen door het gebruik van een moisturizer. De oppervlakkige rimpels kunnen vervagen door de huid te behandelen met vitamine-A-zuur (tretinoine). Het probleem is dat de werkzame dosering van vitamine A niet zomaar in een crème mag zitten en dus enkel op recept verkrijgbaar is. De mildere versie: Retinol kun je wel gewoon zonder recept halen. En de diepe rimpels? Die kun je niet wegkrijgen met crèmes. Hiervoor zul je toch echt naar een huidspecialist moeten gaan voor een anti-aging kuur. Denk hierbij aan Microneedling, Microdermabrasie of chemische peelings.

 
Onze huidverzorgingstip
Mild reinigen met Hy-öl & phytoactive, 1 keer per week een peeling met de AHA Ultimate peeling gel, verzorg je huid met de Reversive of HSR lijn die speciaal tegen de veroudering van de huid werkt. Meng de Dr. Babor spf 50 balm door jouw Reversive/HSR crème om er een dagcrème met SPF van te maken. Gebruik elke 2 maanden een ampullenkuur om jouw huid extra te voeden. Jouw huidspecialist kan jou adviseren welke ampullen het beste bij jouw huid past. Met het ampullenabonnement ben je voordeliger uit en krijg je aan het einde van het jaar zelfs een gratis Adventskalender!

 

Terug naar overzicht