Van suiker krijg je rimpels (glycation)

Datum01 december 2015

 

Dat suikers slecht voor je figuur zijn was al bekend. Maar wist je dat suikers ook slecht zijn voor de huid? Versuikering (glycatie) in de huid is een grote beslissende factor voor rimpelvorming!

 

Versuikering van het lichaam ontstaat doordat de suikermoleculen die  opgenomen in ons bloed zich hechten aan de proteïnen in ons lichaam, waardoor deze aan elkaar gaan plakken en versuikerde proteïnen oftewel Advanced Glycation Endproducts (AGE’s) vormen. Aangezien proteïnen de bouwstenen zijn van al onze weefsels, inclusief de huid (die grotendeels bestaat uit de proteïnen collageen en elastine), heeft de consumptie van suiker een rechtstreeks effect op de huid. Het collageen wordt hierdoor stijver, minder elastisch en de huid wordt minder soepel waardoor eerder rimpels kunnen ontstaan.

 

Suiker en acne

Een hoog glycerine index is slecht voor acne. Een hoog suikergehalte kan van invloed zijn op acne omdat de “suikerpiek” in het bloed zorgt voor de aanmaak van insuline. Insuline stimuleert de productie van het hormoon: androgeen. Dit hormoon verhoogt op zijn beurt de talgproductie.

 

Voeding

Maar hoe moet ik dan eten? Waar moet ik op letten? Voornamelijk zijn snelle suikers de boosdoeners. Dat zijn verschillende zoetstoffen in drankjes, snoepjes en bijvoorbeeld koekjes. Ook geraffineerde producten zoals witbrood, witte rijst en witte pasta kunnen zorgen voor een snelle suikerpiek. Deze raden we dus af. Wil je toch suiker eten? Kies er dan voor om dit zo vroeg mogelijk op de dag te doen. Dan kan je lichaam de suikers beter verbranden.

 

Kies voor zilvervlies rijst, volkoren brood, havermout en je focus leggen op groentes en fruit. Ook het eten van dierlijke producten is goed om de bouwstenen van de huid te stimuleren. Denk hierbij aan kwark, yoghurt, eieren en vlees.

 

Verzorging
De Babor HSR producten zijn speciaal ontwikkelt om de versuikering en grafische rimpels tegen te gaan. Mocht je huid nog goed in conditie zijn kan je vanaf je 30ste ook al starten met de Reversive producten. Deze voorkomen de huidveroudering. Heb je vragen over de verzorging van je huid? Boek dan een huidanalyse en kom alles te weten over jouw huid en de verzorging daarvan!

 

Ons advies

Probeer suikers te beperken of het liefst te schrappen en neem een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan. Je huid blijft dan beter in conditie en het wordt rustiger.

Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Terug naar overzicht