Hulp bij rosacea: verzorging

Datum30 augustus 2016

 

Voor een huid met rosacea geldt: 


Less is more
Het is belangrijk om jouw huid zo min mogelijk te belasten. Gebruik producten speciaal voor een gevoelige huid. Hou het bij een extreem milde cleanser en een crème met antioxidanten zoals vitamine C. Kies voor parfumvrije producten. Tip: Spray je parfum ook niet op je huid, maar bijvoorbeeld op je kleding en in je haar.

 

Zonnecrème gebruiken
Gebruik dagelijks een zonnecrème/dagcrème met een SPF. Jouw huid heeft weinig bescherming te bieden. Daarom is het belangrijk om 's ochtends al een crème aan te brengen die jouw huid beschermt tegen beschadigingen van de zon. Hoe meer de huid beschadigd, hoe erger de rosacea wordt.

blog wat is rosacea het huidinstituut runner up beste

 

Temperatuurverschillen & zon mijden
Voorkom extreme temperatuursverschillen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bezoekje sauna. Ook teveel zonnebaden is niet goed voor jouw huid. Teveel zon is bij sommige mensen juist de oorzaak van deze chronische huidaandoening.

 

Relaxen
Stress is de grootste boosdoener voor de huid. Bij te veel aan stress verergert de rosacea in de huid. Dit komt door de grote hoeveelheid cortisol, het stresshormoon dat dan vrijkomt. Stress veroorzaakt enorme blossen in de huid. En een huid met rosacea kan van een stress moment nog dagen last hebben.


Ga niet intensief sporten
Ga niet te intensief sporten. Hierdoor komt er veel stuwing (extra doorbloeding) in je gezicht waardoor de rosacea weer opvlamt. Kies ervoor om elke dag een half uur op lage intensiteit te bewegen.

 

Gebruik van eventuele geneesmiddelen
Rosacea is een huidaandoening waar nog geen specifiek medicijn op is gevonden. Wel kan er goed op antibiotica gereageerd worden (oraal of uitwendig in crème vorm). Vraag je huisarts/dermatoloog om meer informatie hierover.

 

Product advies
De gehele NEURO SENSITIVE van onze cosmeceutical lijn is perfect geschikt voor een huid met rosacea. Ook heeft vitamine C een gunstige werking op de huid.

Lees ook onze andere artikelen over rosacea:
Wat is rosacea?
Voeding bij rosacea

 

Terug naar overzicht