Wat zijn cosmeceuticals?

Datum28 March 2017

 

een stapje verder dan reguliere cosmetica

Soms krijgen we niet het gewenste resultaat met het verzorgen van de huid. De huidconditie verslechterd of er ontstaan huidproblemen. Met een verzorgingslijn zoals Skinovage kunnen we een huidprobleem niet oplossen. Voor huidproblemen zetten wij onze lijn Doctor Babor in. Deze lijn valt onder de categorie cosmeceuticals.

 

Wat zijn cosmeceuticals?

Cosmeceuticals zorgen voor huidverbetering. Cosmeceuticals liggen qua werking tussen de reguliere cosmetica en farmaceutica (geneesmiddelen) in. Cosmeceuticals kun je zonder recept krijgen, de werking van deze producten liggen dicht bij medicijnen. Het voordeel van deze producten: Minimale irritatie en geen vervelende bijwerkingen. De werking zit op het randje van medicatie. De biologisch actieve ingrediënten zijn tot het maximale geconcentreerd en verbeteren verschillende processen in de huid. Deze producten zijn probleem oplossend, huidverbeterend, herstellend en huidvernieuwend. Cosmeceuticals zijn alleen verkrijgbaar bij een huidspecialist, huidtherapeut, dermatoloog of arts. Cosmeceuticals vind je niet bij een drogist of parfumerie, omdat advies voor deze producten noodzakelijk is.

 

Waarom cosmeceuticals?

Cosmeceuticals zorgen voor zichtbare verbetering in de huid. Bijvoorbeeld om huidveroudering tegen te gaan of huidproblemen zoals acne of rosacea op te lossen. Cosmeceuticals werken gericht op een  huidprobleem. Er zijn producten die hyperperigmentatie, couperose, roodkleuring, acne, grove poriën, rimpels, wallen, kringen, cellulite, een vale huid en overgevoeligheid verbeteren. Ook werken cosmeceuticals ondersteunend na een cosmetische ingreep. Een goede voorbereiding is het halve werk! Doctor Babor is perfect om te gebruiken als de huid na een operatie moet herstellen. Door producten met herstellende eigenschappen te gebruiken zie je een mooier en sneller resultaat.

Wat verwacht de cosmesutical klant website

 

Met doctor Babor DOELGERICHT aan het werk!

 "De professionele huidverzorgingsserie DOCTOR BABOR is Präzisionscosmetica „made in Germany“. Met high performance recepturen van geselecteerde werkstoffen verlegt DOCTOR BABOR de grenzen op het gebied van de cosmeceuticals. Toen Dr. Michael Babor in 1956 die eerste Präzisionsformules voor BABOR ontwikkelde, had hij nog nooit van begrippen zoals „cosmeceutical“ of „Doctor Brand“ gehoord. Maar hij wist dat nauwkeurig geconcentreerde werkstoffen de huid op bijzonder intensieve wijze verzorgen. Zo ontwikkelde hij de eerste verzorgingsproducten die speciaal op de individuele behoeften waren afgestemd, quasi de „huidexperts voor thuis“. DOCTOR BABOR is een hommage aan Dr. Michael Babor en plaatst daarmee de hoogste normen – geheel volgens het DOCTOR BABOR motto: werkzamer – preciezer – innovatiever". 

Michael Babor, Grondlegger en biochemicus ontwikkelde de eerste präzisionsformule voor Babor: "De huid expert voor thuis: Advanced Biogen Intensive Repair cream". Dit product is  doorontwikkeld en sterker geconcentreerd: Doctor Babor Ultimate Repair Cream. In 2008 werd de lijn "Doctor Babor" gelanceerd.  De Doctor Babor lijn is een lijn met optimale werkstof concentratie, gegarandeerde werkstof afgifte, gemaakt met doelgerichte oplossingen en hoge verdraagzaamheid. Met Doctor Babor beschermen we de huid, verzorgen we de huid, werken we doelgericht op de huid, stabiliseren we de huid, voorkomen we huidziektes, ondersteunen we bij (cosmetische) ingrepen en is de werkzaamheid en verdraagzaamheid gegarandeerd.

 

>> Shop de producten hier << of kom langs voor een passend huid advies!

 

Terug naar overzicht