Reiniging

Datum06 June 2017

 

Een verzorging van de huid valt of staat met een reiniging. Waarom is het reinigen van de huid zo belangrijk en welke soorten zijn er? Je leest het in dit artikel!

blog reiniging content het huidinstituut

 

Wat is een reiniging?
Een reiniging zorgt voor het verwijderen van het dagelijkse vuil van de huid. Wanneer je de huid reinigt zorg je ervoor dat jouw producten optimaal door de huid worden opgenomen.

Waarom een reiniging?
De reiniging zorgt ervoor dat jou producten door de huid opgenomen worden. Wanneer er nog vet en vuil op de huid ligt is de huid afgesloten. Daardoor kunnen waardevolle werkstoffen uit crèmes, serums en maskers niet door de huid worden opgenomen. Dat is een verspilling van jouw waardevolle producten. Wij vergelijken dit altijd met de schilder. Als hij niet schuurt voordat hij gaat schilderen, pakt de verf niet en bladdert het af.

 

Hoe vaak mag je jouw huid reinigen?

Wij adviseren om je huid maximaal 1-2x per dag te reinigen. Bij een onzuivere/acne huid en als je make-up draagt is het belangrijk om je huid 2x per dag te reinigen. Heb jij een erg gevoelige huid of rosacea? Dan raden wij je aan om je huid maximaal 1x per dag te reinigen. Bij voorkeur 's avonds.

Wat gebeurt er als je overmatig reinigt?
Wanneer je overmatig reinigt droog je de huid uit. Dit werkt nare huidproblemen (bijv. eczeem) en huidveroudering in de hand. Wanneer je reinigt verwijder je (deels) de zuurmantel van de huid. De zuurmantel zorgt voor een balans op de huid om het vocht vast te houden, je huid zacht en soepel te houden en om bacteriën en infecties buiten de deur te houden. Hoe langer de huid onbeschermd is, hoe groter het risico op nadelige gevolgen.

Soorten reinigingen

Er zijn veel soorten reiniging. Doekjes, wasgel, melk, olie en schuim. Wees kritisch met wat je gebruikt. Het gaat immers om het belangrijkste orgaan van je lichaam. Deze dien je met zorg te behandelen. Daarom is het belangrijk om de zuurmantel van je huid zo intact mogelijk te houden. Een vette huid heeft een andere reiniging nodig dan een droge huid. Wij raden het af om kant-en-klare doekjes te gebruiken. Deze bevatten vaak parfum en je poetst letterlijk door de wrijving over het gezicht je zuurmantel eraf.

 

Welke reiniging past het beste bij jou?
Per wens en huidconditie adviseren wij verschillende reiniging. Gebruik bij een vette huid met onzuiverheden/acne een gel product. Deze reiniging bevat vaak een anti bacteriële en ontstekingsremmende werking. Let er wel op dat dit product geen alcohol (Ethanol) bevat. Dit werkt uitdrogend. Gebruik bij een droge huid een hyrdofiele olie. Een hyrdofiele olie is oplosbaar in water en neemt alleen het vuil van de huid en ontvet niet. Zo blijft de droge huid soepel en krijgt een betere weerstand dankzij de verzachtende eigenschappen van olie. Voor een normale huid kan je kiezen uit een hyrdofiele olie, melk of schuim. Let er op dat hier weinig/geen parfum in zit en alcoholvrij is.

 

Waar moet je om denken als je een reiniging aanschaft?
Wij raden je aan om te letten of er weinig tot geen parfum in de producten zit. Ook de Ethanol alcohol kan je beter vermijden. Deze werkt ontvettend en uitdrogend op de huid. Laat je adviseren door een specialist. Het is zonde om je geld te verspillen aan een reiniging die niet werkt en/of uitdroogt.

 
Voordelen

- Je begint je dag verkwikt en opgefrist
- Andere producten worden beter opgenomen en geven een optimaal resultaat
- Meer resultaat van je producten
- Voorkomt verstopte poriën, mee-eters en gerstekorrels

Onze tips
- Gebruik lauw water tijdens het reinigen

- Gebruik je handen om de reiniging in te masseren i.p.v. wattenschijfjes of washand
- Spoel je huid grondig na met water
- Dep je huid droog i.p.v. vegen

 

Heb jij nog vragen over het reinigen van de huid na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op!

 

Terug naar overzicht