Peeling

Datum13 June 2017

 

Waarschijnlijk ken je de peeling al lang. Maar weet jij precies wat het is en hoe vaak je dit het beste kan gebruiken? Je leest het in dit artikel!

blog peeling content het huidinstituut

 

Wat is een peeling?
Een peeling betekent dat je een laag van je huid verwijdert. Dit zijn dode huidcellen die door de huid worden afgestoten. De overtollige dode huidcellen geven de huid een doffe en grauwe waas. Door een peeling te gebruiken verwijder je deze waas en maak je jouw huid weer fris roze en glanzend.

Waarom een peeling?
Wij raden een peeling aan om de celdeling van de huid actief te houden. Wanneer je een peeling gebruikt geef je jouw huid een "seintje" om nieuwe huidcellen aan te maken. Dankzij dit seintje is de huid in staat om sneller te vernieuwen. Wanneer je regelmatig de celdeling in je huid dankzij een peeling stimuleert, werk je tegen de veroudering van de huid. Doe dit maximaal 2x per week en lees de gebruiksaanwijzing van jouw product goed door. Elk product heeft een eigen werking en daarom is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing aan te houden.

Wat gebeurt er als je overmatig peelt?
Wanneer je teveel peelt, beschadig je de huid. Wanneer de huid beschadigt is er veel kracht en energie nodig om dit te repareren. Daardoor werk je huidveroudering in de hand. Ook wordt je huid gevoeliger, met name voor de zon. 

Soorten peelings

Een peeling bestaat tegenwoordig in vele soorten en maten. Vroeger was een peeling, ook wel scrub genoemd, een gel/crème met korrels erin. Met de korrels verwijder je dode huidcellen voor een zachte en gladde huid. Tegenwoordig bestaan er veel meer peelings. Een peeling zonder korrels, ook wel lysing genoemd, werkt op basis van enzymen. Deze enzymen lossen de dode huidcellen op en spoel je met het nareinigen met water van de huid af. Zeer geschikt voor een gevoelige huid. Tegenwoordig zijn er veel producten met zuren op de markt. Dit noemen we fruitzuren. De officiele benaming zijn de AHA (Alpha hydroxy zuren) en de BHA (Beta hydroxy zuren). Zuren dringen dieper in de huid door en verwijderen daardoor meer dode en deels levende cellen. Met fruitzuur peelings kan je huidproblemen oplossen waaronder: Acne, rosacea, pigmentvlekken, mee-eters, fijne lijntjes en rimpels.

 

Welke peeling past het beste bij jou?
Per wens en huidconditie adviseren wij verschillende peelings. Voor het verzorgen van jouw huid raden we jou aan om je huid 1-2 keer per week te peelen met een milde peeling met korrels. Kies voor een crème peeling met verzorgende eigenschappen zodat je huid niet uitdroogt. Wil jij van jouw mee-eters af? Kies dan voor een zuiverende peeling en masker in een. Onze voorkeur gaat uit naar een combinatie van een peeling met korrels en zuren zoals het Clean & Peel mask van Babor. Deze dient eerst 20 minuten in te werken voordat je het gaat inmasseren met de korrels. Wil jij graag een huidprobleem oplossen? Zoals acne, rosacea, pigmentvlekken of (beginnende) rimpels? Kies dan voor een peeling met fruitzuren die dieper in de huid werkt. Voor een optimaal resultaat raden we je aan om een peeling kuur bij een huidspecialist te boeken. Er wordt gekeken welke zuren perfect bij jouw huid passen en daardoor zie je het snelst resultaat.

Waar moet je om denken als je regelmatig peelt?
- Laat je adviseren. Een huidspecialist ziet meteen wat jouw huidtype en conditie is. Met de juiste peeling krijg je het beste resultaat.
- Houdt een vaste dag aan voor jouw peeling. Zo zorg je ervoor dat je het niet vergeet, maar ook dat er niet te weinig tijd tussen twee peelings zit.
- Als je regelmatig jouw huid peelt raden we je aan om een zonnecrème in de lente en zomer standaard als dagcrème te gebruiken. Door de peeling wordt de huid dunner en verdwijnt de natuurlijke beschermingslaag tegen UV-straling. Daardoor verbrand de huid sneller, dit veroorzaakt rimpels en pigmentvlekken.

Voordelen
- Een gezonde, fris roze en glanzende huid
- De huid wordt zacht en glad
- Werkt tegen huidveroudering
- Verzacht pigmentvlekken
- Verzacht rimpels en lijntjes
- Andere producten worden beter opgenomen en geven een beter resultaat

- Voorkomt verstopte poriën, mee-eters en gerstekorrels

 

Heb jij nog vragen over peelings na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op!

 

Terug naar overzicht