De Decolleté

Datum02 February 2016

 

Een apart gebied die veel mensen vaak vergeten te verzorgen! Maar het decolleté verouderd wel 3 keer sneller dan de rest van onze huid. Daarnaast vangt ons decolleté vaak veel schade op van UV stralingen en vrije radicalen. In dit artikel vind je onze verzorgingstips!

Blog Tips voor decollete het huidinstituut oostwold oldambt groningen leek

 

Bescherm het decolleté met SPF

Smeer ook overdag jouw decolleté in met een SPF 50 om de huid goed te beschermen! De zon is de grootste boosdoener van huidveroudering die er is. Gedane schade keer je niet meer terug!

Smeer je decolleté goed in met een speciaal daarvoor bestemde crème

Vergeet niet je decolleté in te smeren met een crème die het bindweefsel van de huid ondersteund. Begin hiermee rond je 20e zodat je hier op latere leeftijd profijt van hebt.

 

Reinig en peel je decolleté ook mee

Ook voor je decolleté is het goed om de huid te reinigen en regelmatig te peelen (scrubben). Dit werkt anti-verouderend. Zorg er wel voor dat je het decolleté mild behandeld want de opperhuid is erg dun.

 

Ga sporten
Door het trainen van je borstspieren zorg je ervoor dat je borsten steviger worden. Dit ondersteund ook de huid bij onze borsten. Krachttraining in de sportschool is hier goed voor en zwemmen laat je borstspieren ook enorm goed ontwikkelen. Een nadeel van zwemmen: Het irriterende chloor water. Gebruik een doucheolie om je huid te reinigen na het douchen en smeer je huid in met een voedende bodylotion om dit tegen te gaan.

 

Neem de juiste BH
Laat in de lingerie zaak je borsten goed opmeten en adviseren. Een juiste BH is enorm belangrijk voor de huid van onze borsten. Daarnaast is het slapen met de beauty BH 's nachts ook enorm goed voor het voorkomen van slaapvrouwen. Deze hebben wij ook te koop!

 

Sta rechtop en neem een goede houding aan

'Borstjes voor uit en lipjes getuit' werd niet voor niks gezegd! Maak je rug recht, trek je schouders naar achteren en trek je borst naar voren. Dit zorgt ervoor dat de huid van de hals op een natuurlijke manier verstevigd. 

 

Make-up voor je decolleté

Door een poeder met glans op je decolleté te gebruiken zorg je ervoor dat onregelmatigheden van het decolleté verdoezeld worden.

 

Neem een wisseldouche

Wist je dat een wisseldouche enorm goed is voor je bloedsomloop? Hierdoor wordt cellulite voorkomen en krijgt je huid voldoende voedingsstoffen ter beschikking. Neem een wisseldouche door met warm water te beginnen. Zet hem telkens een paar graden kouder om even te wennen. Ben jij een bikkel? Zet hem dan gerust in een keer koud! Als je met koud water eindigt, ben je ook meteen heerlijk verfrist en krijg je energie.

 

 Heb jij nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij horen ze graag van je!

 

Terug naar overzicht