Onze tips om pigmentvlekken tegen te gaan!

Datum15 August 2017

 

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Pigment is in feite een kleurstof, melanine, die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de opperhuid. Pigment is verantwoordelijk voor de kleur van de huid, maar ook voor de kleur van je haar en de kleur van je ogen. Pigment heeft een beschermende functie. Bij blootstelling aan zonlicht maakt het lichaam meer pigment aan om zich te beschermen tegen het UV-licht. Hierdoor ontstaat de bruine kleur op de huid. Zonnen is in feite niks anders dan het aanmaken van meer pigment. Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken. Oorzaak nummer 1 voor pigmentvlekken is dan ook zonlicht. De in de war geraakte pigmentcellen zorgen voor een ophoping van pigment op een bepaalde plek. De pigmentvlek is ontstaan. Een moedervlek of sproetjes zijn ook voorbeelden van een opeenhoping van pigment door de pigmentcellen. Dit is vaak genetisch bepaald. Deze kunnen ook op latere leeftijd ontstaan.

 

content blog Onze tips om pigmentvlekken tegen te gaan het huidinstituut

 

Onze tips om pigmentvlekken zo veel mogelijk te voorkomen:

1. Gebruik een zonnecrème met een minimale SPF30. Dit moet een standaard routine worden, vooral als je gevoelig bent voor pigmentvlekken. Met onze SUNSTICK SPF50 kan je de hypergevoelige delen makkelijker beschermen, zoals de neus en lippen.

 

2. Mijd de zon tussen 12:00 - 15:00 uur, want dan is de zon het sterkst en verbrand de huid snel.

 

3. Draag een hoed, zodat je gezicht continu in de schaduw zit! En tegenwoordig is dat ook heel hip!

 

4. Eet veel antioxidanten uit bladgroentes en fruit. Een voorbeeld is de caroteen uit wortels, wat jou een natuurlijke bescherming geeft.

 

5. Mochten jouw pigmentvlekken snel geactiveerd worden door de zon, dan kan je de Whitening producten van Doctor Babor gebruiken. Deze lichten de huid op en vertragen de snelle aanmaak van de kleurstof melanine.

 

6. Ga absoluut niet onder de zonnebank! Dit veroorzaakt nog meer pigmentvlekken (en huidveroudering)!

 

Toch pigmentvlekken gekregen? Je kunt het laten behandelen met laser of de spot reducer, voor meer informatie hierover kan je contact met ons opnemen op: 0597 552515 of een bericht sturen via ons contactformulier.

 

Terug naar overzicht