5 make-up tips die jouw gezicht accentueren

Datum13 June 2016

 

Hoe breng je nou de perfecte make-up aan? Wij helpen je samen met Babor op weg!

 

"Versterk je eigen ik"

blog make up tips babor age id make up bij het huidinstituut

 

Stap 1: Verzorgen

Begin altijd met een goed verzorgde huid. Hoe beter je huid gehydrateerd en gepeeld is, hoe mooier je make-up zit. Reinig daarom 's ochtends eerst je huid, gebruik een milde peeling en breng een serum, dagcrème en oogcrème aan. Ook is een zonnefactor een must in de lente en zomer!

 

Zorg er voor dat je voor die tijd alle ongewenste haren weg haalt en je wenkbrauwen mooi in model zijn. En verzorg je handen.. want ook deze kunnen je leeftijd verklappen. Lak je nagels mooi rood, daardoor zien je handen er jonger uit!

 

Stap 2: de basis make-up
Je huid is nu goed verzorgd. Gelukkig gaat de verzorging bij Babor door in de make-up! Met de viervoudige anti-aging werking is de make-up van Babor de beste keuze voor jouw huid!

 

Kies de geschikte kleur foundation uit en breng deze in een dunne laag deppend met je vingers aan. Waarom deppend? Vegend stimuleer je de doorbloeding (roodkleuring) in de huid. En die wil je hoogstwaarschijnlijk juist camoufleren. Breng je foundation altijd van binnen naar buiten aan. Start dus bij je neus en wangen en blend het uit naar je voorhoofd, kin en kaaklijn. 

 

Tip: Doe een pompje skin glow illuminator door je foundation heen en krijg een extra glow over jouw huid. Wist je dat je met Babor de dekking kan opbouwen? Na het in laten werken van de eerste laag foundation, kan je de tweede laag aanbrengen voor de juiste dekking. Je kan zelfs 4-5 lagen aanbrengen indien gewenst.

 

Na de foundation kan je voor extra dekking een poeder aanbrengen. Dit kan je alleen op de vettere T-zone aanbrengen of over het hele gezicht. Strijk de poederkwast altijd naar beneden, daardoor worden de donshaartjes niet geaccentueerd.

 

Stap 3: Modelleren

Zoek de pluspunten in je gezicht die je naar voren wilt laten komen. Accentueer deze met een highlighter. Breng een concealer aan onder je ogen om ook de aandacht volledig naar je ogen te trekken. Ook lijkt je lipstick mooier met een vleugje concealer rondom je lippen.

 

Breng je Blush/Rouge aan op je gezicht om de contouren te te versterken of te verzachten. Kijk daarbij naar jouw gezichtsvorm. Wil je jouw gezichtscontour versterken? Breng dan de blush onder de jukbeenderen aan en op je slapen. Wil je jouw gezichtscontour wat verzachten? Breng dan de blush aan op de jukbeenderen en op het voorhoofd tegen de haargrens aan.

 

Perfecte wenkbrauwen kun je nu in een handomdraai maken met de getinte fibergel van Babor. Kam de borstel door je wenkbrauwen en ze krijgen meteen wat kleur. Door de fibers die aan je wenkbrauwen blijven plakken lijken ze ook meteen voller. Makkelijker kan het niet! 

 

Stap 5: Kies kleur
Maak je ogen en/of lippen op! Kies een lichte kleur op je gehele oogleden en eventueel een donkere teint in je arcadeboog (oogkas rand) of bij de buitenste ooghoeken. Zet met een potlood of eyeliner een mooie subtiele lijn langs de wimperrand en gebruik wat mascara om je wimpers voller te maken en te liften. Breng de mascara altijd aan van binnen naar buiten richting je slapen. Maak het af met een mooie gloss en you're good to go!

 

Terug naar overzicht