Littekens en Striae

Wat zijn littekens?
Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er  een litteken ontstaat.

Een huid kan verschillende littekens aanmaken zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze ook pijn- en jeukklachten geven.

De behandeling van littekens is erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken juist op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en het litteken kan soepeler worden. Zowel jonge als oude littekens worden effectief behandeld.

Een veelvoorkomende, bijzondere vorm van littekenweefsel is striae. Roodpaarse strepen op plaatsen waar de huid in een korte tijd snel is opgerekt. Mogelijke oorzaken hiervan zijn een groeispurt, zwangerschap en gewichtstoename. Er zijn verschillende technieken voor het behandelen van striae. De eMatrix is een revolutionaire, veilige behandelmethode om striae te verwijderen door het stimuleren van de huidvernieuwing. Het geeft bewezen resultaat. De roodheid van de striae neemt af waardoor de striae minder zichtbaar zijn. Daarnaast ziet de huid er veel vlakker en egaler uit. We kunnen striae op alle lichaamsdelen behandelen; veel voorkomende plekken zijn billen, bovenbenen, borsten en buik.

Operatieve littekens behandelen
Operatiewonden of snijwonden (automutilatie) kunnen flinke littekens achterlaten op de huid waarbij verschillende klachten kunnen ontstaan. De huid kan pijnlijk zijn, er kunnen kleurverschillen zichtbaar zijn en het litteken kan verheven zijn. Daarnaast kunnen littekens op ongunstige plekken zitten of te strak zijn waardoor er bewegingsbeperking ontstaat. Operatie littekens of snijwondlittekens kunnen emotioneel zwaar beladen zijn. Aan de littekens zit een nare herinnering gebonden of de littekens kunnen invloed hebben op het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de persoon.

Operatie littekens worden veilig behandeld met de resultaatgerichte eMatrix methode. Het litteken zal met elke behandeling vlakker, strakker en minder zichtbaar worden, met een minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd.

Littekens van brandwonden behandelen
Littekens die zijn ontstaan door brandwonden laten vaak een lelijke plek achter. Het huidoppervlak is niet meer egaal, de huid is verkleurd, verkleefd of doet pijn. Brandwond-littekens kunnen het zelfbeeld en zelfvertrouwen enorm beïnvloeden. Brandwond-littekens kunnen tevens emotioneel zwaar beladen zijn. Ook voor deze littekens is een effectieve behandeling beschikbaar. Zowel jonge als oude brandwond-littekens worden behandeld met de eMatrix methode. Elke behandeling is erop gericht om een nieuwe huidlaag aan te maken zodat het brandwondlitteken gladder, zachter en egaler wordt. Een zichtbare verbetering op de huidstructuur! Ook de pijn en bewegingsbeperking kunnen afnemen.

Acne littekens behandelen
Hoe ernstiger of dieper de acne, hoe groter de kans op acne-littekens. Probeer een actieve acne altijd zo snel mogelijk onder controle te krijgen door middel van de juiste behandelingen en juiste thuisverzorging om acne-littekens te voorkomen. Acne-littekens zien eruit als putjes en deukjes in de huid of kleine verheven plekjes op de huid. Er kunnen roodbruine kleurverschillen zichtbaar zijn, poriën zijn grof en de huid voelt vaak onregelmatig aan. Afhankelijk van de ernst van de acne littekens, zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals een medische peeling of eMatrix laser behandeling. De behandelingen zijn erop gericht op de acne-littekens te verwijderen. De huid wordt zachter, gladder en egaler doordat poriën verfijnen, littekens vervlakken en de kleur van de huid verbetert. Het is mogelijk om zowel jonge als oude acne-littekens te verwijderen.

Littekenbehandeling vergoed door de zorgverzekering
Littekenbehandelingen in het gelaat worden in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed als je naar een (para)medisch praktijk gaat met een kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut.

Voor het intakegesprek heeft onze huidtherapeut in sommige gevallen geen verwijsbrief nodig omdat zij Direct Toegankelijk is. Tijdens het intakegesprek kijkt de huidtherapeut voor welke behandeling je in aanmerking komt, zij stelt samen met jou het behandelplan op en voert de behandelingen uit.

Kom je in aanmerking voor vergoeding?
Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In jouw zorgverzekeringspolis kan je zien of en in welke mate je een behandeling vergoed krijgt. Meer informatie over vergoedingen.

Na de behandeling krijg je direct de factuur opgestuurd om in te dienen bij jouw zorgverzekeraar. Vervolgens krijg je de vergoeding waarop je recht hebt op jouw rekening teruggestort van jouw zorgverzekeraar.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat je daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en jouw verwachtingspatroon.

Boek nu gratis jouw consult t.w.v. € 25,- of bel ons op 0597-552515

Wij werken met Babor

BlogBlog

De Nieuwe make-up Herfst/Winter is binnen!

De Nieuwe make-up Herfst/Winter is binnen!

De nieuwe Babor trend make-up is binnen. Deze herfst/winter staat in het teken van: Groen, violet en oranje/rood. Je ziet deze kleuren ook veel terug komen in de winkels. Deze make-up lijn is perfect om je look mee af te maken!

 

Lees meer…

 

Datum01 september 2017