Couperose

Couperose verwijderen kan veilig en effectief

Het laseren van couperose kan gebruikt worden voor verschillen vaatafwijkingen. Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Dan kunnen er ook puisten op de huid zichtbaar zijn. Ook kunnen er losse rode vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn.


laser couperose behandeling van huidtherapeut bij het huidinstituutoostwold gem oldambt groningen

 

Deze adertjes worden ook wel spinnetjes ‘spider naevi’ of tele’s ‘teleangiëctastieën’ genoemd. Een (deel-)behandeling is mogelijk vanaf €45,-

" Een couperose laserbehandeling is vriendelijk voor de huid maar grondig tegen imperfecties in het aangezicht."

Onze gespecialiseerde huidtherapeut is zeer ervaren met het behandelen van couperose en daarmee het verfrissen van de huid. Naast het verminderen van couperose, roodheden en rode vaatjes pakt de Elos techniek ook pigmentvlekken, sproeten en zonbeschadigingen aan. Een mooie all-in-one behandeling. Als je meer op zoek bent naar een methode voor een algehele huidverbetering, inclusief het verminderen van rimpels, is een eMatrix behandeling wellicht iets voor jou.

Waarom een couperose behandeling?
Een gezonde en gladde gezichtshuid is één van de meest nagestreefde schoonheidsidealen voor zowel mannen als vrouwen. Door ouderdom en schadelijke invloeden van buitenaf krijgt de huid in de loop der jaren steeds meer blijvende littekens, rimpels en verkleuringen. Couperose is een rode verkleuring van de huid, waarbij de fijne adertjes in het gezicht door de huid heen schijnen. Voorheen werd bij couperose adertje voor adertje behandeld met een warme naald, een pijnlijke en tijdrovende bezigheid. Pogingen om deze oneffenheden te verbergen met crèmes en concealers, ontaardden veelal in een nog slechtere huidconditie waarbij de huid reageert op agressieve ingrediënten of gaat verstoppen. Een huidvriendelijke oplossing op de lange termijn is een couperosebehandeling door middel van de Elos-techniek. Een dermatologisch verantwoordde behandeling met direct resultaat en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

Consult
Tijdens het eerste gesprek worden de wensen, mogelijkheden, gezondheid en eventuele contra-indicaties doorgenomen. De huidtherapeut inspecteert de huid en stelt vervolgens samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Het soort couperose behandeling wordt besproken en het is mogelijk om een proefpuls te ervaren. Ook worden er voor- en na-foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen evalueren. Zorg dat een Elos- of laserbehandeling altijd wordt uitgevoerd door een HBO-geschoolde en Kwaliteit-geregistreerde huidtherapeut of andere medische specialist. Tijdens het eerste consult kan er ook een verwijzing worden gegeven voor jouw zorgverzekeraar. Als je volgens jouw verzekeringspolis recht hebt op een vergoeding, dan wordt een behandeling bij onze huidtherapeut ook altijd vergoed.

Hoe werkt een laserbehandeling van couperose?
De couperose behandeling start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Na het reinigen van de huid wordt er een verkoelende gel aangebracht op het behandelgebied. Systematisch wordt het gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Bij de Elos-techniek is er geen verdoving nodig. Na een Elosbehandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt, kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen.

Hoe snel zie ik resultaat?
Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling zie je de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zoneschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en jouw huid zal steeds meer gaan stralen.

Zijn er risico’s of complicaties bij een laserbehandeling van couperose?
Tijdens het intakegesprek vraagt de huidtherapeut ook naar jouw gezondheid en bespreekt zij met jou de contra-indicaties (wanneer er niet behandeld mag worden). Geef altijd aan welke medicatie je gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm jouw huid ook altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.

Nabehandeling couperose
Na 1-5 behandelingen, met een interval van 4-6 weken, zie je een algehele huidverbetering van 50-75%. Er zijn geen nabehandelingen nodig. Oneffenheden die ooit in de toekomst zouden kunnen ontstaan, worden simpelweg de kop ingedrukt met een onderhoudsbehandeling.

Vergoeding zorgverzekeraar
Onze huidtherapeut is HBO-geschoold en Kwaliteit-geregistreerd (wet BIG, artikel 34), die lid is van de beroepsvereniging NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten). Kwalitatieve zorg staat hoog in het vaandel. Onze huidtherapeut wordt mede daarom erkend door alle zorgverzekeraars en behandelingen zullen veelal vergoed worden.

Onze huidtherapeut heeft geen verwijsbrief nodig van jouw huisarts, dermatoloog of medisch specialist (enige uitzonderingen daar gelaten). Onze specialisten zijn direct toegankelijk.

Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis-afhankelijk. In jouw zorgverzekeringspolis kun je zien of en in welke mate je een behandeling vergoed krijgt. Je kan ook telefonisch contact opnemen met jouw contactpersoon bij jouw zorgverzekeraar om na te gaan welke vergoeding er voor jou geldt.

Boek nu gratis jouw consult t.w.v. € 25,- of bel ons op 0597-552515
Disclaimer

Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat je daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en jouw verwachtingspatroon.

Wij werken met Babor

BlogBlog

De Nieuwe make-up Herfst/Winter is binnen!

De Nieuwe make-up Herfst/Winter is binnen!

De nieuwe Babor trend make-up is binnen. Deze herfst/winter staat in het teken van: Groen, violet en oranje/rood. Je ziet deze kleuren ook veel terug komen in de winkels. Deze make-up lijn is perfect om je look mee af te maken!

 

Lees meer…

 

Datum01 september 2017